Familie herhaldiek

Herhaldiek familie Geel

Op basis van de gegevens die ik in de loop der tijd heb verzameld, heb ik onderzoek gedaan in het archief van het Centraal bureau voor genealogie en heraldiek in Den Haag. Ik ben daar zes wapens tegengekomen die ooit hebben toebehoord (of nog horen) aan families met de naam Geel of daaraan zijn gerelateerd.

Het feit dat deze wapens ooit toebehoord hebben aan iemand met de naam Geel, wil nog niet zeggen dat het ook ons familiewapen is.

Lees meer: Familie herhaldiek

Jan Carel Andries Van Gheel Roëll

Wapen Jan Carel Andries Van Gheel Roëll, wapen is bij K.B. van 25 april 1818, nr. 84, ingelijfd.

Omschrijving: gevierendeeld: I en IV in goud een staande, zwarte beer; II en III gevierendeeld: 1 en 4 in rood vijf gouden nagels, vier gerangschikt als een schuinkruis, de punten naar het midden gericht, de vijfde paalsgewijs over het snijpunt; 2 en 3 in blauw drie gouden kepers.

Lees meer: Jan Carel Andries Van Gheel Roëll

Van Geel

Familiewapen Van Geel

Omschrijving: gevierendeeld: I en IV in rood vijf zilveren nagels (2-1-2), de buitenste vier schuinkruisgewijs geplaatst, met de koppen naar buiten, de middelste met de kop naar beneden gericht; II en III in blauw drie gouden kepers.

Lees meer: Van Geel

Van Gheel

Familiewapen Van Gheel

Omschrijving: gedeeld: I in rood vijf ronde gouden nagels (2-1-2), de buitenste vier schuinkruisgewijs geplaatst met de koppen naar buiten gericht, de middelste omgekeerd; II in blauw drie gouden kepers.

Lees meer: Van Gheel

Geel

Familiewapen Geel

Omschrijving: gedeeld: I in rood vijf gouden nagels (2-1-2), de buitenste vier schuinkruisgewijs geplaatst met de koppen naar buiten gericht; II in goud drie zwarte kepers.

Lees meer: Geel